POLITYKA PRYWATNOSCI SERWISU

www.emka-tarnow.pl

Informacje ogólne.

  1. Administratorem Serwisu www.emka-tarnow.pl jest Prywatna Szkoła Pływania „eMKaR.M. Adres siedziby: Tarnów ul. Traugutta 5a, 33-101 Tarnów.
  2. Pozyskiwanie i zachowywanie informacji o użytkownikach odbywa się:
    1. Poprzez informacje dobrowolnie wprowadzone w formularze.
    2. Poprzez zapisywane w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”).
    3. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego Serveradmin Sp. z o.o. ul. Krakowska 66, 35-506 Rzeszów.

Informacje o formularzach.

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  2. Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)
  3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
  4. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza (obsługa zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego).
  5. Administrator przetwarza dane osobowe użytkowników serwisu zgromadzone w zbiorze danych osobowych użytkowników. Zakres przetwarzanych danych: Imię i nazwisko, adres zamieszkania, nr telefonu, adres e-mail.
  6. Administrator danych osobowych zastrzega, iż zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych może powierzyć przetwarzanie przechowywanych danych osobowych Użytkowników innym firmom w celu prawidłowego wykonania przez te firmy czynności związanych z hostingiem, administracją, utrzymywaniem i zarządzaniem Serwisem.
  7. Użytkownicy mogą skontaktować się z Usługodawcą w celu wykonania przysługującego im prawa dostępu, modyfikacji i usunięcia danych bądź w celu sprzeciwienia się ich przetwarzaniu, za pośrednictwem udostępnionych na stronie internetowej danych kontaktowych Usługodawcy a w szczególności poprzez wysłanie wiadomości na adres poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Informacje o plikach cookies.

  1. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.

  2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

  3. Operator serwisu Serveradmin  jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

  4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:


    • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
    • przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
    • możliwości logowania do serwisu
    • utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.

  5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.

  6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.

  7. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.

  8. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.

  9. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.

  10. Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie:ciasteczka.org.pl